Anna Gimeno Berbegal

Llicenciada en Ciències de la Informació-Periodisme (UPV i CEU)

Llicenciada en Sociologia (UNED)

Especialista en Agent d’Igualtat (Postgrau UJI)

Vocal del Consell Audiovisual de la Comunitat Valenciana (des de juliol de 2021).

Autora d’El desig de ser mare (2011, Alba i Edicions 62).

Coautora del Manual d’estil per al tractament de la violència masclista i el llenguatge inclusiu en els mitjans de comunicació (2018, Unió de periodistes valencians i Ajuntament de Castelló).

Coautora d’Exploradores i aventureres de la ciència i Investigadores intrèpides (2021, Acicom, Diputació de València i Conselleria d’Educació), distribuïts a la xarxa pública d’escoles i instituts de la Comunitat Valenciana.

Autora de Fent memòria. Memòria oral del barri de Benimaclet (2012, Eina Cultural). Finalista del Premi Bernat Capó de Cultura Popular.

Responsable de Comunicació de la Universitat Popular de l’Ajuntament de València des del 1996 (vigent)

Professora col·laboradora en el Màster d’Igualtat i Polítiques Públiques de la Universitat de València en els cursos 2019-20 i 2020-21.

Imparteix formació a professionals del periodisme i fotoperiodisme i professorat d’Educació Primària i Secundaria en relació al tractament de continguts des de la perspectiva feminista i lectura crítica dels mitjans (Ajuntament de Castelló, Ajuntament de Logronyo, Ajuntament de Llíria, «Proyecta en Igualdad» d’Alacant, «Un entre tants. Xarxa d’Experiències TIC per a Professorat Secundària»). El 2021 ha impartit formació a més de 150 persones en el marc d’un projecte de la Unió de Periodistes Valencians per a diferents mitjans i estudiantat universitari de periodisme de la UJI i de la Universitat de València.

Ha impartit formació en línia per a personal funcionari de més de 100 municipis de la Comunitat Valenciana amb un projecte de formació sobre comunicació de la violència de gènere impulsat per la Unitat de Violència de Gènere de la Delegació de Govern de la Comunitat Valenciana.

Col·laboradora de diferents mitjans de comunicació: À Punt Mèdia, radio i TV; eldiario.es/cv; lamarea.com; Laboratorio de investigación de series, Podium Podcast, Cadena Ser; Anuari de la Cultura 2020, entre altres.

Imparteix xarrades i conferències sobre el tractament de continguts amb perspectiva de gènere als mitjans de comunicació.

Membre del jurat de diferents convocatòries literàries (2020, Premi Beatriu Civera de l’Ajuntament de València).

Membre cofundadora de Les Beatrius, xarxa de periodistes i fotoperiodistes feministes del País Valencià.