Cira García Dominguez

Magistrada del Jutjat de Violència sobre la Dona número u d’Albacete vaig ingressar en la carrera judicial l’any 2.003, i he exercit el meu treball en diferents òrgans judicials de diferents províncies d’Espanya fins que l’any 2.013 ocupe la plaça com a titular del Jutjat de Violència sobre la Dona d’Albacete, únic Jutjat amb competències exclusives en la matèria en tota la Comunitat Autònoma de Castella-la Manxa, càrrec que ocupa en l’actualitat.

Ocupe el càrrec de delegada del Consell de Poder Judicial en matèria de Violència de Gènere en la Comunitat Autònoma de Castella-la Manxa.

Forme part de la Coordinadora de la Asociacion De Dones Jutgesses Espanyoles, associació que té com a objectiu «contribuir al desarrrollo de la Difusió i Igualtat a través de la conscienciació i sensibilització de la ciutadania en general i les jutges i jutges en particular sobre la necessitat impostergable de la defensa dels Drets Humans». Coordine a més la Comision d’Igualtat i de Violència de Gènere de l’Associació Jutgesses i Jutges per a la Democràcia.

A més d’aquestes activitats com a Magistrada, he intervingut en diferents activitats desenvolupades en la Universitat de Castella-la Manxa, Col·legi de l’Advocaciad’Albacete,BarcelonaoCòrdova,aixícom diferentsactivitats formatives en matèria de Violència de Genero impartides pel Consell General del Poder Judicial a més de jornades formatives a Policia Nacional, Guàrdia Civil i Policia Local d’Albacete.

He rebut alguns reconeixements per la meua labor en la lluita contra la xacra social que suposa la Violència de Gènere a Espanya, en concret l’any 2015 em va ser concedit per la Delegació del Govern de Castella-la Manxa el «Premi Menina» i l’any 2016 li va ser concedit per l’Ajuntament d’Albacete reconeixement com a dona en l’àmbit de la funció pública per la seua actuació judicial al capdavant del Jutjat de Violència sobre la Dona.