Claudia Yurley Quintero Rolón

És una líder social, activista que treballa per la defensa dels drets de les dones i les víctimes del flagel del tràfic de persones a Colòmbia. En 2022 va ser triada Dona Cafam, entre les 29 candidates que representaven a igual nombre de departaments del territori nacional.

Va nàixer en Cúcuta, capital del departament de Nord de Santander a la frontera que comparteixen Colòmbia i Veneçuela, és víctima de desplaçament forçat en el marc del conflicte armat colombià, a les mans del Bloc Catatumbo, grup paramilitar de les denominades Autodefenses Unides de Colòmbia.

Actualment, és la directora d’Empodera’m organització fundada a Colòmbia, per dones víctimes del conflicte armat i l’explotació sexual, amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida i el benestar comú; i promoure i protegir els drets humans de les poblacions vulnerables del país.

A més, des d’aquesta ONG, treballa en la formació d’espais de defensa de les víctimes i incidència política, realitzant informes i presentant denúncies de manera pública i buscant solucions a les problemàtiques que han provocat la guerra a Colòmbia, publicant documents d’investigació i notes de premsa visibilitzant els casos de violacions als drets humans dins del marc del conflicte armat colombià i quant a migració, desplaçament forçat, refugi i tràfic de persones.