Gabriela Bravo Sanestanislao

Consellera de Justícia, Interior i Administració Pública de la Generalitat Valenciana des de l’any 2015.

Llicenciada en Dret per la Universitat de València, és fiscal des de l’any 1989. Fins a l’any 2008, va desenvolupar la seua activitat en la Fiscalia Provincial de València. Entre 2008 i 2013, va ser nomenada vocal i portaveu del Consell General del Poder Judicial, òrgan constitucional integrat per jutges, jutgesses i altres juristes, que exerceix funcions de govern del Poder Judicial amb la finalitat de garantir la independència de jutges i jutgesses en l’exercici de la seua funció.

El 2013 va iniciar una nova etapa en la Secretaria Tècnica de la Fiscalia General de l’Estat i el 2015 va tornar a la Fiscalia Provincial de València, en la Secció de Violència sobre la Dona i en la de Delictes Econòmics.

A més, el 2007 va ser presidenta de la Unió Progressista de Fiscals, càrrec que va exercir fins a la seua designació com a vocal en el CGPJ.

ComaconselleradeJustíciaenlaGeneralitatValencianahaposatenmarxa nombrosos projectes per a protegir les víctimes de violència de gènere i s’ha posicionat com a líder del moviment abolicionista de la prostitució des de les institucions. Ha creat el Fòrum Valencià per a l’Abolició de la Prostitució amb professionals experts i víctimes supervivents, amb l’objectiu d’elaborar l’estratègia valenciana abolicionista.