María Salud Girbés Llopis

Infermera especialista en Assistència Obstetricoginecològica. Comare (UV) Màster en Gestió i Direcció de Centres i Projectes Sanitaris (U. CEU Cardenal Herrera).

Membre d’ANDE (Asociación Nacional de Directivos de Enfermería), membre del Comité de Seguiment, i responsable en la Comunitat Valenciana del Centro Español para los Cuidados Basados en la Evidencia CECBE, pertanyent a la Unidad de Investigación en Cuidados de Salud (Investén-isciii) del Instituto de Salud Carlos III (ISCIII).

En la seua trajectòria professional ha desenvolupat de manera simultània l’activitat assistencial, gestora, docent i investigadora.

Professora d’Infermeria Maternoinfantil i Resposta Sexual Humana en la EUE de La Fe, (1997-2002); professora d’Administració dels Serveis d’Infermeria Obstetricoginecològica en la Unitat Docent de Comares EVES (1994-2000); directora del màster Especialización en Cuidados de Enfermería en la U. CEU Cardenal Herrera (2011-2015).

Autora de diverses publicacions relacionades amb la reproducció de la dona: Estrategias para el cuidado prenatal: Programas de Salud; Células madre de cordón umbilical. Utilidad terapéutica y almacenamiento (2012, Ediciones Mayo).

Com a gestora exerceix diversos càrrecs en l’Hospital Clínic i en l’Hospital La Fe, com a adjunta a l’Àrea de Gestió Clínica de Malalties de la Dona, on ha impulsat diversos projectes d’investigació, com ara «Dolor pelvià després del naixement del primer fill i la seua repercussió en la qualitat de vida. Diferències entre el part vaginal i el part per cesària» i «Prevalença de la violència de gènere en l’assistència ginecològica no urgent en el Departament de Salut València La Fe», que va rebre el Premi a la Investigació Sanitària amb Perspectiva de Gènere (2019) de la Conselleria de Sanitat i Salut Pública.

Actualment és subdirectora de Cures, Investigació i Docència del Departament de Salut València La Fe.