Marina Subirats Martori

Marina Subirats és sociòloga. Ha treballat fonamentalment sobre temes d'educació i coeducació, sobre l'evolució dels gèneres i també en altres àmbits, com l'estructura social. Actualment és catedràtica emèrita de sociologia de la UAB. També ha exercit alguns càrrecs polítics, com el de directora de l'Institut de la Dona del Ministeri d'Assumptes Socials (1993-96) i el de regidora d'educació de l'Ajuntament de Barcelona (1999-2006).

Entre les seues publicacions destaquen Rosa y Azul. La transmisión de los géneros en la escuela mixta, Balones fuera, Forjar un hombre, moldear una mujer, Coeducación: apuesta por la libertad y Barcelona: de la necesidad a la libertad. Las clases sociales en el umbral del siglo XXI.  Su último libro es Educar a las mujeres. La construcción de la mirada coeducativa. Col·labora habitualment amb alguns mitjans de comunicació, com el diari Llaura.

Ha rebut diversos premis, com la *Creu de Sant Jordi, atorgada per la Generalitat de Catalunya (2006) i el premi de Sociologia atorgat pel *Institut d’*Estudis *Catalans (2011). És també doctora Honoris causa per la Universitat de Valladolid a Palència (2018) i per la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona (2021).