Modera: Lucy Polo Castillo

Lucy Polo és Llicenciada en Psicologia, amb Màster en Psicologia Infantil, Diplomada en Immigració i Dret per la Universitat de València. És fundadora de l’Associació Per Tu Dona, on compagina la presidència amb treballs de prevenció, atenció i intervenció amb dones immigrants de la Comunitat Valenciana. Amb el seu equip d’investigació va elaborar l’Informe Violència sexual a dones immigrants del sector de les cures.

Ha realitzat nombrosos estudis i investigacions sobre la violència de gènere, especialment les violències que pateixen les dones immigrants, així com investigacions sobre la violència sexual que pateixen les dones en el marc de la guerra.

És cofundadora de la Catedra Unesco sobre violència de gènere a Colòmbia i vicepresidenta del Consell Local d’immigració i interculturalitat de l’Ajuntament de València.

A nivell europeu, forma part de la lliga Internacional de Dones per la Pau i la Llibertat (WILPF), així com de la Platform for International Cooperation on Undocumented Migrants (Plataforma per a la Cooperació Internacional per a Immigrants Indocumentats - PICUM), de la European Network of Migrant Women (Xarxa Europea de Dones Migrants) i de la European Network Against Racism (Xarxa Europea contra el Racisme - ENAR).

Imparteix xarrades i conferències nacionals i internacionals sobre les violències que pateixen les dones en el seu procés migratori i ha rebut nombrosos premis i mencions honorífiques pel seu treball en favor dels drets de la dona, com el Premi Terra de dones, de la Fundació Yves Rocher o el premi Celia Amorós, de la Diputació de València.