Rosa María Rodríguez Magda

Doctora cumlaude en filosofia i Premi extraordinari de doctorat per la Universitat de València. Especialista en pensament contemporani i feminisme. Als vint-i-cinc anys obté una càtedra de filosofia de batxillerat, però abandona promptament la docència per a dedicar-se a la investigació i l'alta gestió cultural en l'administració. Ha sigut Directora Cultural de la Fundació Tercer Mil·lenni-UNESCO, Consellera del Consell Valenciá de Cultura, Directora de l'Aula de Pensament, i de la revista Debats de la Institució Alfons el Magnànim i Directora de la Casa Museu Blasco Ibáñez.

Ha impartit cursos i conferències en diverses universitats: Université de Paris VIII-*Vincennes à Saint-Denis, Université Paris VII, Université de Paris-Dauphine, Universitat de Puerto Rico, Nova York University, Universitat de Komazawa (Tòquio), Universitat de Tartü (Estònia), Universitat de Tirana (Albània), PRIGEPP-FLACSO (l'Argentina), UNAM (Mèxic), Benemèrita Universitat Autònoma de Pobla (Mèxic), en la qual li l'estudia com a impulsora del feminisme transmoderno, i amb especial assiduïtat en la Universitat de Cundinamarca (Colòmbia), on la seua teoria de la Transmodernidad conforma l'eix del Método Educativo Digital Transmoderno (MEDIT) pel qual es regeixen totes les facultats d'aquesta universitat...

Ha obtingut el Premi Juan Gil Albert d'Assaig 1996, amb el seu llibre: El model Frankenstein, el de la Crítica Valenciana 1999 per Foucault i la genealogia dels sexes, l'Internacional d'Assaig Jovellanos 2008 per Inexistent Al Andalus. De com els intel·lectuals reinventen l'islam, i el Celia Amorós en 2016, amb De platges i espectres. Assaig sobre pensament contemporani.

Unes altres de les seues obres d'assaig són: La sonrisa de Saturno. Hacia una teoría transmoderna, Femenino fin de siglo. La seducción de la diferencia, El placer del simulacro, Transmodernidad, Razón digital y vacío, Encuentro en el Café de Flore con Simone de Beauvoir y La mujer molesta. Feminismos postgénero y transidentidad sexual. Recientement ha coordinat El sexo en disputa.
En narrativa ha publicat: Y de las pavesas surgió el frío, Tríptico, En alguna casa junto el mar…, i els poemaris El deseo y la mirada, y Minima Inmoralia, també el relat en aforismes: Las palabras perdidas.

Textos seus han sigut traduïts al francés, txec, estonià, anglés, italià i alemany.

Ha sigut guardonada amb el Premi Isabel Ferrer de la Generalitat Valenciana 2021 en reconeixement a en la seua labor en favor de la igualtat entre dones i homes.

Actualment és vicepresidenta de cultura i investigació de Clàssiques i Modernes, associació per a la igualtat de gènere en la cultura.