Yolanda Tornero Rabadán

Directora Territorial de la Fundació *Apip-*Acam. Llicenciada en ADE, Màster Executiu en Gestió per la Fundació Getulio Vargas al Brasil, i Màster Universitari en Gestió i Comunicació d’Entitats Socials i Solidàries per la Universitat Abat Oliva CEU.

Especialista en col·lectius en exclusió des de fa vint anys. En concret amb dones víctimes de tràfic i supervivents d’entorns de prostitució i explotació sexual, desenvolupant funcions de gestió i coordinació de programes d’atenció, prevenció i inclusió.

És l’actual directora territorial de la Fundació Apip-Acam a la Comunitat Valenciana. També ha realitzat diferents estudis i treballs de recerca sobre les necessitats d’aquest col·lectiu com a experta en el treball i intervenció, tant en aspectes sociosanitaris, com psicosocials i jurídics.

La Fundació Apip-Acam lidera, des dels anys huitanta, diferents projectes i iniciatives a nivell estatal per a fer efectiu el dret de les dones en entorns de prostitució, tràfic i explotació sexual, a l’atenció social i residencial. També treballa des del fenomen de la globalització econòmica per a visibilitzar i promoure mecanismes de protecció i atenció integral a les dones víctimes de tràfic d’éssers humans amb finalitats d’explotació sexual, com també en el desenvolupament de programes de prevenció i inserció per a dones i dones transsexuals, que es troben en situacions de vulnerabilitat extrema i vinculades a entorns de prostitució.

Des de la perspectiva que el tràfic d’éssers humans amb qualsevol finalitat —especialment el tràfic amb finalitats d’explotació sexual, que representa un 78 % d’aquesta— és una violació inadmissible dels drets humans, i la lluita contra això s’ha de fomentar i assumir des de totes les instàncies i col·lectius, posant en valor la coordinació i visualització de la lluita contra totes les formes de violència sexual sobre les dones.